KTM RC16 MotoGP 2017 GP Austria 2016 (Circuit RedBull Ring), 12.-14.8.2016, foto: Michelin

KTM RC16 MotoGP 2017 GP Austria 2016 (Circuit RedBull Ring), 12.-14.8.2016, foto: Michelin

Moto / Motorsport

MotoGP Valencie: Závodní debut KTM a časový harmonogram víkendu

Po třech podnicích s leteckými přelety se paddock MotoGP přesune k finálovému závodu do Valencie. Boje o tituly ve všech třech třídách jsou již rozhodnuty, ale v obou malých třídách je stále „neobsazená“ pozice vicemistra, takže bude o co bojovat až do samotného konce letošní sezony.

Před posledním závodím víkendem letošní sezony MotoGP jsou již potvrzeni mistři všech tří tříd:Brad Binder (Moto3), Johann Zarco (Moto2) a Marc Márquez (MotoGP).

Po tom, co si Márquez zajistil titul na stroji Repsol Honda již v Japonsku, Valentino Rossi rozhodl o svém druhém místě až v Sepangu. V šampionátu konstruktérů je boj o titul stále otevřený.

Tovární KTM oslaví závodní debut v MotoGP s novým RC16

Vrcholem finále ve Valencii bude závodní debut stroje KTM MotoGP RC16, když po trati ho bude vodit testovací jezdec Mika Kallio. Po 35 dnech testování továrna KTM tak uvede v závodní život svůj nový RC16.

Již při testech třídy MotoGP na Red Bull Ringu byl stroj KTM zhlediska výkonu motoru a podvozku RC16 pozoruhodně blízko současným strojům. Nyní Mika Kallio konečně využije svou startovní divokou kartu a nastane tak přímé porovnání v samotném závodě. Takže se bude na co těšit…

Harmonogram Grand Prix Valencie

Pátek, 11. listopadu
9:00-9:40 Moto3 FP1
9:55-10:40 MotoGP FP1
10:55-11:40 Moto2 FP1
13:10-13:50 Moto3 FP2
14:05-14:50 MotoGP FP2
15:05-15:50 Moto2 FP2
Sobota, 12. listopad
9:00-9:40 Moto3 FP3
9:55-10:40 MotoGP FP3
10:55-11:40 Moto2 FP3
12:35-13:15 Moto3 kvalifikace
13:30-14:00 MotoGP FP4
14:10-14:25 MotoGP kvalifikace 1
14:35-14:50 MotoGP kvalifikace 2
15:05-15:50 Moto2 kvalifikace
Neděle, 13. listopad
8:40-9:00 Moto3 Warm-up
9:10-9:30 Moto2 Warm-up
9:40-10:00 MotoGP Warm-up
11:00 Motor – Závod
12:20 Moto2 – Závod
14:00 MotoGP – Závod


Zdroj: motogp.com, foto: Michelin

Tags:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

65 + = 75

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.